torsdag 26 mars 2015

Mörrn

Kaffe och lite tv tittande får de bli idag, sen våfflor till lunch då vi bommade att de var våffeldagen igår ;) 
Var på vc igår, skickad till röntgen för att få reda på om De är fraktur eller inte. De vet jag ju dock redan svaret på :p 
Köpte en nu blomma som kag ställde i fönstret i vardagsrummet igår. När kag kom hem stod den där på byrån. Min syster var jövlig igår kan ja ju säga. Trodde inte jag var själv i lägenheten längre haha

tisdag 24 mars 2015

Ungkarlsliv

Jepp, lever Ungkarlsliv nu. Mat å tv, min kväll efter att ha lämnat matchtröjan i Väse för denna säsongen...

En tisdag

Då var de dags igen, imorgon blir de förhoppningsvis en tripp till vårdcentralen, denna gång för min obrukbara handled. Är så trött på att den inte fungerar, så nu ska vi ta tag i det tänkte jag. Passar på nu när Marcus inte är hemma verkar det som. Han är i Kista på någon mässa... eller vad de nu var (?!) och då blir de massa serietittande, mat bara jag tycker om och vårdcentralsbesök!


Imorgon efter vc blir det en tripp med syster till Skutberget med våra kameror, ja för här jävlar ska de tas bilder. Hade tänkt att jag skulle lägga över alla gamla bilder från den ena datorn till den andra, men den här datorn är alldeles för opålitlig än så länge för att kunna genomföra det.


Såå... Nu ska jag kolla klart på Walking Dead avsnittet jag började titta på förut och... Ta en promenad? Shit vad jag är uttråkad! :/

lördag 21 mars 2015

Det är heeelg!





God morgon! Idag ska jag städa, för ikväll kommer de folk över för... att fira mig.. typ. :) Så ja. Ska nog dra igång kaffe bryggaren rond två, och kolla ikapp på PLL. SEN ska jag städa. Eventuellt. Haha. Jag har inget vettigt att skriva just nu så delar med mig av ett par bilder istället. Tog dom igår på jobbet i hopp om att de skulle bli bra. Var dålig på omgivningscheck tyvärr, så de ligger en kniv i bilden. Typiskt.



fredag 20 mars 2015

Gröna fingrar? Nja..

De tar sig sa mordbrännar'n. De tar sin tid, och en av dom möglade. MEN MEN! Under helgen ska jag sätta några tomatfrön från min favorit sort å sen övertala Marcus att vi borde ha sallad på balkongen oxå! Haha han är så missnöjd över mitt intresse för bakning, blommor och pysslande. Men han verka nöjd när jag målade om köket så nu får han va tyst :)

Kära kund #2

Nu är vi här igen. Jag har reflekterat lite över att kalla dessa inlägg för kära kund, för de finns egentligen 100 andra ord jag mycket hellre skulle använda. Men för att det ska någonstans ska bli lite vänligt så kan man ju alltid inleda de så, då inte resten blir så vänligt alla gånger. 

När vi ändå använder ordet vänligt två gånger i de övre stycket så kan dagens inlägg faktiskt få handla om just det. Vänlighet.

Du som kund behöver absolut inte vara vänlig mot mig som kassörska, inte heller när jag bakat dina semlor eller malt din färs. När jag scannat dina varor, som du har lagt högt som ett berg med EAN-koderna till höger och vänster (men inte MOT dig som de så fint står i alla kassor), så kräver jag inte att du ska vara vänlig. Jag kräver de aldrig, då kunden har alltid rätt. 

Men nu ska vi vända på det. Låt oss säga att jag inte jobbar på en Ica butik, låt oss säga att jag jobbar med något så fruktansvärt imponerande att du inte vågar snäsa åt mig. Ska de verkligen handla om vilket jobb jag har för att få respekt? Jag tar lika mycket skit som en parkeringsvakt gör om dagarna, får se lika mycket brott som en polis och ändå finns de ingen som helst respekt? De är ju ändå vi som jobbar i butik som gör att du får din tacos på fredagar, dina semlor två månader om året och de är vi som skadar våra axlar och ryggar för att ni så bekvämt som möjligt ska kunna lämna butiken snabbt som attans. 

Ett "tack för hjälpen" skadar ingen. Inte ens du som fått hjälp. 

HADEEE

torsdag 19 mars 2015

Jobb på min "lediga" dag

Råkade visst tro att ja va ledig idag. Chefen ringde 12:13 å frågade var jag var. Mitt pass började ju trots allt 12. Till 22. Bajs tänkte jag när jag satt med min syster på Waynes med min kaffe i handen. Tur att jag hade en halv matlåda på jobbet! Den med lite grönsaker från salladsbaren blev en perfekt lunch. Ha de gott i solen! 

Mörrn mörrn

God morgon. Sitter just nu och klämmer i mig två smörgåsar med pastrami och lite yoghurt, dags att röra sig mot stan för att möta upp min syster som ska shoppa byxor. Ska lägga till ett "kära kund" blogginlägg när jag kommer hem samt att jag ska träna ikväll, de får bli dagens "to-do-list". Hadeee

onsdag 18 mars 2015

Duktigt

Temat på detta inlägg fick bli duktigt! Halv matlåda och praktikanter som frivilligt börjar 07:00 för att va med och baka! Tummen upp :)

måndag 16 mars 2015

Grattis till mig

Startar dagen med pannkaksfrukost å en mikeal kors väska ! Super nöjd! :)
 

tisdag 10 mars 2015

Kära kund

Jag jobbar på en ICA butik lite utanför centrala Karlstad, där kundkretsen är väldigt blandad. Vi har pensionärer, sportnördar, kepsen-bakofram-killar, surgubbar, bittra kärringar & även ibland glada människor som handlar hos oss. Jag kom på för inte så länge sedan, närmare bestämt under helgen, att jag ska istället för att beklaga mig för min sambo och mina vänner om hur kundbemötandet dagligen påverkar mig som människa så ska jag skriva ner det. Kanske finns det någon som läser detta som antingen

1. känner igen sig i mina påståenden, reflektioner och allmänna bitterhet och beter sig som människor som bemöter människor nästa gång du handlar

2. får sig ett gott skratt. För det händer mycket, dagligen.


Jag döper detta inlägg till "Kära kund" just för att det är just riktat till dig, kära kund. Som igår står och småmuttrar till din dotter (kvinna 35, dotter 7) när du betalat dina varor under ruschen vid 17 snåret och egentligen för allas trevnad ska packa ihop dina varor så att fler kan "checka ut" ur kassan, för att komma hem och äääntligen få dega ner sig i soffan efter en lång arbetsdag.

Mor "Kan du kolla kvittot så det blev avdrag för tvålen. De ska vara rabatt, 2 för 30:-. Det blir ju aldrig rätt på det här stället."
Dotter "Ja, det blev det nog. Det står något på kvittot iallafall." (förvirrat menlöst ansikte)
Mor "Men för fan jag gör det själv. Nej, de är som vanligt inget avdraget här. Jag blir så jävla trött. Dom kan fan aldrig göra nåt rätt i kassan!!"


NU ska jag lära er kunder två saker.
1. VI I KASSAN HAR INGET MED DETTA ATT GÖRA! Varje vecka, med start måndag morgon, så är det ICA som skickar ut en prisbuffert som kickar igång med ett knapptryck när butiken öppnar. Är det artiklar som INTE är med i denna kampanj så finns det oftast bra förklaringar till detta. MEN, vi som sitter i kassan är INTE en av dom.

2. LÄS PÅ SKYLTEN! Står det "2 för 30:-, Dusch/tvål. Palmolive. 250-500ml. Gäller EJ refill." så är de ju jäkligt enkelt. Eller hur? Så även om hyllan är FULL med varor, olika märken, storlekar och typer av produkter så framkommer det ju av skyltningen vad det är som kostar "2för30:-". Eller hur?

Vi gör vårt bästa för att göra er nöjda, och är det något som går fel så är det ju faktiskt inte vårt fel. Bemöt oss som människor, för det är faktiskt det vi är. Jag är ingen robot som sitter i kassan, jag är en helt vanlig tjej, med en jäkla massa humor, men även ett humör (som aldrig får visas då kunden alltid har rätt.) Men kasta inte varor på mig, gärna inte pengarna du ska betala med heller.
Har du en dålig dag och inte vill hälsa så är det okej, men kolla inte surt på mig när jag försöker vara trevlig mot dig. Det är mitt jobb.Jag kan också ha en dålig dag, men jag måste likförbannat hälsa ändå.

såå... "HEJHEJ!"



lördag 28 februari 2015

onsdag 18 februari 2015

Puzzel

Bara lite himmel kvar av mitt 1000 bitars puzzel :) 3,5 dagar har de tagit ( alltså ca 6h) skönt sett att koppla av på 

Smulpaj & kebab sallad

Gårdagens middag med tillhörande efterrätt. Var helt slut igår efter att ha bakat mina 540 semlor. Halv tre var jag och Carola klara igår, och då orkade jag fan inte träna innebandy heller. Jobbigt liv man lever, aiight? ;) nu är de kaffe och the walking dead som gäller. Fet serie, ja vet! O&O!

måndag 16 februari 2015

Sovrum

Nya gardinerna är uppe i sovrummet och klickade hem två nya väggljusstakar igår, allt ifrån jotex :) 

Kvargar

Japp. Kvargar idag :) 

lördag 14 februari 2015

Alla hjärtans dag

  Summering av dagen i bilder! Glad alla hjärtans dag! 







fredag 13 februari 2015

Puzzels

Puzzel efter jobbet idag , började redan igår så är SNART klar med ramen! Typ. Haha.


#bagarbertasbullar


Stress

Jävligt irriterad idag. Först å främst så får jag inte äta frukost för en kollega som gör i ordning frukosten på fredagar. Iaf inte innan 10:00 å jag brukar ha rast ca 9:45. Så får äta lunch/frukost nu på den kvarten mellan mina två arbetspass idag. Jippie.... Dålig start på dagen med andra ord!

torsdag 12 februari 2015

Vi kör igen

Har startat upp min extremt tröga dator, och försöker lägga in bilder och redigera dom men de går sådär... Men men de är skitsamma! Nu ska ja sätta igång igen med bloggandet, banne mig ! Eller Ja, jag ska försöka iaf. Önskar dock att de hade gått att lägga in bilderna från datorn till bloggen, men de löser sig väl snart hoppas jag!