onsdag 23 juni 2010

Liseberg

Tänkte inleda gårdagens berättelse med en artikel, som både bevisar att "Uppswinget" är gammal som jag sa & för att berätta för Allex att vi faktiskt kunde ha dött igår! ;) HAHA


"




Liseberg tvingades stänga Uppswinget
GÖTEBORG. Uppswinget på Liseberg har stoppats efter ett tekniskt fel.
En rad olyckor och missöden har drabbat nöjesparkerna under senare tid.


23 juni 2007 Liseberg stoppar inte karuseller
23 juni 2007 Fritt fall på Gröna Lund stängs
22 juni 2007 Flickas fötter slets av i karusell

För bara några dagar sedan skadades fem personer i Östersund när en karusellvagn lossnade på en nöjespark.


Fötterna avslitna
För snart en vecka sedan fick en flicka sina fötter avslitna i en attraktion identisk med Fritt fall på Gröna lund.
Gröna lund stängde genast Fritt fall, tills vidare.
Men Liseberg valde att köra på med sina liknande attraktioner.
I går stängde man i stället Uppswinget.
– Vi har ett slitage på en del som gör att vi vill titta närmare på det hela, säger jourhavande parkchef, Daniel Lindberg.


Drabbats hårt
Enligt uppgift till GT.se har en vajer gått av. Men det dementeras av Daniel Lindberg.
Daniel Lindberg vill heller inte på något sätt koppla samman gårdagens stopp med senaste tidens olyckor.
– Nej, absolut inte, säger han.
Både Liseberg och andra nöjesparker har drabbats hårt under senaste året.
Förra året skallskadades en kvinna i Flumeriden. Kvinnan försökte ta sig ur och fick den efterföljande stocken i huvudet. I juli, också förra året, skadades 21 personer när två berg- och dalbanetåg krockade på Liseberg. " ur expressen
Lisebergsäventyret
Gårdagen var otroligt rolig. Liseberg var fett värt pengarna & jag fick äntligen åka Balder & Kanonen. Absolut värt! Finns så jääävla mycket citat, händelser & annat kul att berätta om, men jag känner att jag inte orkar skriva upp allt. Däremot kan jag berätta delar av det!
Vi startade våran resa vid 09:00 & stannade i Mellerud för frulle på någon parkbänk mitt i samhället. Efter de for vi till parkeringshuset "Focus" vid Lisebergsbron och förvirrade oss omkring där inne. Riktigt spännande. Fick direkt rapport från Linn som stod utanför "De är väl typ 50 pers i kön kanske.. -röst i bakgrunden- Men är du dum? De är typ 200!?" Haha. Väl inne blev de Jukebox som uppvärmning och efter det FlumeRide. Vi satt i ordningen Längst fram; Mollie, Allex, jag, Tessan & sist Josefin. Båten var tung och de märktes redan i första backen när Mollie & Allex försvann i "Flodvågen" vi orsakade! haha. plus att Allex byxor sprack i röven. Perfekt start på dagen. Dyngsura hela högen sprang vi vidare och tog alla karuseller vi orkade innan de blev lunch, kebabtallrik & sen iväg till Gasten. "Det är värst att gå först eller sist" fick jag höra så ja gick sist. Dock inte kul alls eftersom jag hörde när dom kom upp bakom mig hela tiden. men men, kul som satan var det iaf när fröken Allexandra som gick näst först med Josefin framför sig svor som satan åt spökena som stod & flåsade henne i ansiktet! "GÅ HÄR IFRÅN! ÄR DU UTVECKLINGSSTÖRD ELLER? AAAAARGH!" hahaha. Jag grät ! ;) Efter det blev det Balder, Kanonen igen, lite Colorado, Uppswinget, (som vi överlevde) osv osv osv. Allex & Mollie tog även en sista tur i FlumRiden igen innan de bar av mot shopparna så fick med oss lite godis, popcorn osv. På vägen hem följde Josefin Gps;en lite väl noggrant för vi åkte fram och tillbaka genom götet innan vi äntligen kom ut på 45an hemåt. Tog en massa bensträckare på vägen hem för att inte fröken skulle somna samt massa prat om dagen. Dock inga babes Allex, de var illa! ;)
Nej nu är det dags att ladda om på nytt! Midsommar om två dagar & boxen är inhandlad. Nu är de bara att tagga brudar, för nu är det... ParteJ? ;)
Seees!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar